Printen

Eropaf-team Roosendaal

Door naar elkaar om te kijken, kun je het verschil maken

In elke wijk of buurt wonen mensen die ondersteuning nodig hebben maar hier zelf niet om kunnen of durven vragen. Ze leiden vaak een teruggetrokken leven en zijn lastig te bereiken. Als je je zorgen maakt over iemand in jouw buurt dan kun je contact opnemen met Inwonersondersteuning Roosendaal. Het Eropaf-Team gaat dan een kijkje nemen.

Het Eropaf-Team gaat op bezoek bij mensen die geen hulp vragen, maar eigenlijk wel hulp nodig hebben. Het gaat vaak om mensen die geïsoleerd leven en kampen met uiteenlopende problemen, zoals schulden, vervuiling, opvoedproblemen, ziekte, burenconflicten, vergeetachtigheid, alcohol, drugs, eenzaamheid etc.

Oplossing

Na jouw signaal gaat het Eropaf-Team op huisbezoek. Het team doet er alles aan om met de betreffende persoon in gesprek te komen. Ook als dat niet meteen lukt, geven zij niet op.  Als het contact gelegd is, praten de medewerkers van het Eropaf-Team met hem/haar over de situatie en helpen zij bij het vinden van een oplossing voor de problemen.

Wie kan een melding doen?

Iedereen kan een melding doen. Of je nu een familielid, kennis of buurvrouw bent. Het is fijn dat buurtbewoners oog hebben voor elkaar. Ook een politieagent, woningbeheerder of jongerenwerker kan een melding doen.

Contact met het Eropaf-team Roosendaal