Printen

Wat we doen

Samen gaan we voor een inclusieve samenleving

Wij geloven in een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Waar we elkaar helpen en van betekenis zijn. We investeren in vitale wijken waar mensen elkaar weten te vinden. En zijn er voor jou als het nodig is. Om je op weg te helpen of te ondersteunen. Met als doel dat jij de regie hebt over je eigen leven of in een veilig omgeving kunt werken aan jouw herstel.

Waarbij kunnen we jou ondersteunen
of op weg helpen?

Oplossingsgericht werken

Wat heb jij nodig?

WijZijn er voor jou en kijken wat jij nodig hebt. Daarbij werken we oplossingsgericht. Niet de tekortkomingen of problemen staan centraal, maar de mogelijkheden en oplossingen. Zo helpen we je, om vanuit eigen kracht, invulling te geven aan jouw leven en (weer) zelfredzaam te worden. Daarnaast stimuleren we mensen om zich in te zetten voor elkaar én voor de gemeenschap want samen is er meer mogelijk.

Lokaal

WijZijn actief in tien gemeenten in West-Brabant en Tholen. We doen niet overal hetzelfde. Onze dienstverlening hangt af van de lokale afspraken met een gemeente. Wil je weten waarvoor je bij ons terecht kan in jouw gemeente? Op de gemeentepagina geven we je inzicht in de mogelijkheden.

Welkracht

WijZijn gelooft in een integrale benadering en we zijn ervan overtuigd dat de ondersteuning zoveel mogelijk geboden moet worden in de directe omgeving. Vanuit deze gedachte is Welkracht ontstaan.

Welkracht is een organisatie voor Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en behandelt mensen met een psychische kwetsbaarheid en verslavingsproblematiek die op meerdere levensgebieden uitdagingen ervaren. In de samenwerking met WijZijn wordt tevens ondersteuning geboden op het gebied van schuldhulpverlening, financiën, wonen en activiteiten. Juist door deze brede integrale aanpak, op meerdere fronten, zorgen we samen voor een duurzaam herstel.