Bij het Creatief Centrum Halsteren bieden wij een aantal interessante creatieve cursussen voor jong en oud. Wilt u beginnen met pottenbakken, of wilt u graag uw eigen kleding maken? Het Creatief Centrum Halsteren is er voor iedereen biedt alles om u hiermee te helpen. Bij het Creatief Centrum worden zes verschillende cursussen aangeboden.

Breien en haken

Heeft u ook een hoop brei- en haakpatronen, waar u graag aan mee wil beginnen? Ben u op zoek naar het patroon om voor uzelf die prachtige trui of sjaal te breien. Of heeft u zin om iets anders moois te haken of te breien? Tijdens de cursus breien en haken van het Creatief Centrum Halsteren kunt u ervoor zorgen dat dit gaat lukken.

Tijdens de workshops zult u zichzelf met de docent en de cursisten gaan verdiepen in de verschillende brei- en haakpatronen, die u zelf mag uitkiezen. Geef je op voor de cursus Breien en Haken en wie weet wordt uw brei- of haakwens waar gemaakt.

Kosten: € 107,- per cursus
Cursusduur: 12 lessen van 2 uur (eenmaal per 14 dagen)
Docent: Inge van den Enden
Dag en lestijd: dinsdagavond van 19.00-21.00 uur
Start cursus: 8 oktober 2024

Naaien

Heeft u altijd al uw eigen kleding willen maken, maar weet u niet hoe u moet beginnen en lijkt het te ingewikkeld? Dan kan de docente u helpen om stap voor stap uw eigen kleding te maken en zo de basisvaardigheden van het naaien onder de knie te krijgen.

Uw eigen kleding leren maken is niet aan leeftijd gebonden. Juist ook voor jonge vrouwen is het een uitdaging om zelf iets te maken. Het kan van nieuwe stof, maar ook van bestaande kledingstukken kunt u soms hele mooie dingen maken / ombuigen tot iets exclusiefs. Ook het vermaken of repareren van uw kleding is mogelijk. U leert hoe u een patroon moet lezen en welke stof het beste gebruikt kan worden. U krijgt hulp bij het aanpassen van het patroon naar je eigen maat / figuur en u kunt advies krijgen welke kleding het beste bij uw figuur past. Met de aanwezige naaimachine en/of Lock machine werkt u in uw eigen tempo en naar eigen wensen. Tevens kunt u inspiratie halen uit een van de aanwezige modebladen. Mocht u liever met uw eigen, vertrouwde naaimachine werken, dan mag u natuurlijk ook uw eigen machine meenemen. Er zijn tevens strijk en pers mogelijkheden tijdens de gehele cursus.

Kosten: € 107,- per cursus
Cursusduur: 12 lessen van 2 uur (om de week)
Docent: Ciska Schuit
Dag en lestijd: donderdagavond van 19.30-21.30 uur

Pottenbakken

Als u nog nooit eerder met klei heeft gewerkt, wordt u door de docente geleerd om de basisvormen te maken. U moet hierbij denken aan de cilinder en de holle / bolle vormen. U leert daarna om met de draaischijf te werken. Na de cursus pottenbakken zult u in staat zijn om mooie vormen uit de klei tevoorschijn te kunnen toveren. U zult versteld staan van uw eigen kunnen.

De gevorderde cursist wordt geleerd steeds moeilijkere dingen te maken. Uw eigen ideeën kunt u hier ten uitvoer brengen, met of zonder hulp van de docente. Alles wordt gebakken in professionele pottenbakkersovens. Hierna kunt u uw werkstuk glazuren (in het cursusgeld zitten minimaal 25 verschillende kleuren dompelglazuur) en wordt het voor de 2e keer gebakken.

Kosten: € 214,- per cursus, excl. klein en speciaal-glazuur. De kosten voor een brood klei (10 kilo) zijn € 12,50 (dit is incl. het gebruik van dompelglazuur).
Cursusduur: 24 lessen van 2 uur
Docent: Lidy Mulder-Van Geel
Dag en lestijd: dinsdagavond van 19.30-21.30 uur / vrijdagochtend van 9.30-11.30 uur
Start cursus: 22 oktober 2024

Quilten

Quilten met de hand, naaimachine of textiele werkvormen. U kunt het hier allemaal leren met de cursus quilten. Grote en kleine werkstukken, moeilijk of toch wat makkelijker, het is geen enkel probleem. De docente maakt u graag wegwijs in de wereld van patchwork, quilten en textiele werkvorming. Het is wel prettig als u al enigszins gewend bent met naald en draad te werken, maar het is geen must. De docente helpt u verder op weg en geeft uitleg bij elke volgende stap.

Een quilt ziet er in eerste instantie erg ingewikkeld uit maar als u de standaard technieken eenmaal onder de knie hebt, gaat het vanzelf. Vanzelfsprekend leert u ook van elkaar en bij het kiezen van een volgend patroon of stofkeuze kun u zich ook laten inspireren door uw mede-cursisten.

Er wordt in kleine zeer gezellige groepen van maximaal 10 personen les gegeven en u kunt te allen tijde instromen. Vraag naar de mogelijkheden.

Kosten: € 107,- per cursus, excl. alle materialen
Cursusduur: 12 lessen van 2 uur (eenmaal per 14 dagen)
Docent: Ine van Gaalen
Dag en lestijd (oneven weken): dinsdagochtend van 9.30-11.30 uur / donderdagochtend van 9.30-11.30 uur
Quiltcafé: in de even weken vindt het Quiltcafé plaats

Schilderen en Tekenen

Tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden, met elke keer een onderwerp of opdracht en tevens de vrijheid om uw eigen gang te gaan. Landschappen, bloemen, mensen, dieren, eigen fantasie, alles kan inspiratiebron zijn. Ontdek de mogelijkheden van het werken op het 2 dimensionaal vlak. Leer de verschillende technieken en het werken met verschillende materialen. Ook als de cursus al van start is gegaan, is het mogelijk om in te stromen. Vraag naar de mogelijkheden.

Kosten: € 107,- per cursus, excl. alle materialen
Cursusduur: 12 lessen van 2 uur (eenmaal per 14 dagen)
Docent: Guusje de Bruijn
Dag en lestijd: maandagavond van 19.30-21.30 uur / dinsdagavond van 19.30-21.30 uur
Start cursus: maandag 7 oktober 2024 / dinsdag 1 oktober 2024

Tekenen voor de jeugd (van 7 t/m 15 jaar)

Tijdens deze cursus kan je naar hartenlust schilderen en tekenen. Door leuke opdrachten wordt er kennis gemaakt met verschillende technieken en materialen. Op een speelse manier zal aandacht worden besteed aan de basisbegrippen uit de tekenkunst. Belangrijk is dat je in een gezellig sfeer zelfstandig aan een mooie tekening werkt. Ben je creatief en wil je eens wat vaker tekenen of meer hierover weten dan is deze cursus echt iets voor jou.

Kosten: € 83,50 per cursus, incl. tekenspullen en materialen
Cursusduur: 10 lessen van 2 uur (wekelijks)
Leeftijd: van 7 t/m 15 jaar
Docent: Guusje de Bruijn
Dag en lestijd: zaterdagochtend van 9.30-11.30 uur
Start cursus: 5 oktober 2024

Locatie

Alle cursussen van het Creatief Centrum Halsteren worden gegeven in de Wittenhorst Halsteren.

De Wittenhorst
Lindenlaantje 1a
4661 JK Halsteren

Informatie en aanmelden

Bel 0164 - 299491 en vraag naar Anja Withagen of Brenda Leijs of stel uw vraag via email: activiteiten@wijzijn.nl.

Meer informatie over de activiteiten