Printen

Maatschappelijke Opvang

Opvang van mensen die dak- of thuisloos zijn

Meer dan 1 miljoen mensen in ons land missen een dak boven het hoofd, voldoende geld om van te leven en het diepe besef erbij te horen. Ze hebben vaak meer problemen tegelijk, zoals geldproblemen, een verslaving, psychische problemen of een verstandelijke beperking. WijZijn ondersteunt mensen die om welke reden dan ook dak- of thuisloos zijn geraakt.

De Maatschappelijke Opvang  is er voor de inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht. Aanmelden kan via het Maatschappelijk Werk of inwonersondersteuning in de gemeente waar je woont. Er zijn verschillende opvanglocaties.

Herstelcentrum

Het herstelcentrum in Bergen op Zoom is een dag- en nachtopvang. Hier werken we samen aan herstel zodat iemand het leven weer op de rit krijgt. Gedurende dit proces verblijven mensen in een veilige omgeving waarin ze tot rust komen en de tijd en aandacht krijgen om te werken aan de uitdagingen in hun leven en hun talent te ontdekken. Samen met de andere bewoners wordt gekookt, gegeten en schoongemaakt. Er is overdag en ‘s avonds begeleiding aanwezig. Samen gaan we aan de slag met een toekomstplan om problemen aan te pakken.

Opvang zwerfjongeren

Voor jongeren die te maken hebben schulden, een beperkt sociaal netwerk en persoonlijke problemen is het lastig om een betaalbare woonplek te vinden. Terwijl ze juist stabiliteit nodig hebben. Zondereen thuis kunnen ze niet werken aan hun toekomst. In de opvang voor zwerfjongeren in Roosendaal is er aandacht voor deze jongeren en ondersteunen we hen om hun leven weer richting te geven. Hierbij werken we nauw samen met Stichting Twist.

Crisisopvang

De Crisisopvang in Roosendaal is bedoeld voor mensen die (tijdelijk) dakloos zijn geworden en niemand in de omgeving hebben waar ze kunnen verblijven. Het is een plek om tot rust te komen. Je krijgt in de crisisopvang een eigen kamer. Voor ouders met kinderen is een familiekamer beschikbaar. Samen met de andere bewoners wordt gekookt, gegeten en schoongemaakt. Er is overdag en ‘s avonds begeleiding aanwezig. Samen gaan we aan de slag met een toekomstplan om problemen aan te pakken.

Woonbegeleiding

Binnen woonbegeleiding woon je samen met andere mensen in een woning die net als jij dakloos zijn geraakt. Met behulp van de ondersteuning, geef je vorm aan jouw toekomstplan.

Housing First

Housing First is er voor dak- of thuisloze mensen met meerdere problemen. Via Housing First krijgen ze een woning met (intensieve) ambulante begeleiding. Samen pakken we stap voor stap leefgebieden aan zoals de administratie, het huishouden, psychische problemen en verslaving. Ook brengen we structuur in de dag en zoeken we passende dagbesteding. In overleg wordt zonodig schuldhulpverlening, verslavingszorg, GGZ of een andere instantie ingeschakeld. Doel is dat mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

Contact

Ben je dak- of thuisloos of dreig je in deze situatie te komen? Of ken je iemand die hiermee te maken heeft? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

 • Maatschappelijke Opvang
  Bergen op Zoom

  Iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 13.00 uur 

  T. 0164 29 94 91
 • Maatschappelijke Opvang
  Halderberge

  Iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 13.00 uur 

  T. 0164 29 94 91
 • Maatschappelijke Opvang
  Rucphen

  Iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 12.00 uur 

  T. 0165 34 99 90
 • Maatschappelijke Opvang
  Steenbergen

  Iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 uur en 13.00 uur 

  T. 0167 750 850

Crisisnummers

Levensbedreigende situatie of misdrijf?

Bel 112

Medische hulp nodig, maar niet levensbedreigend?

Tijdens kantooruren: bel je huisarts of specialist.

Buiten kantooruren en in het weekend:
Huisartsenposten West-Brabant

Meldpunt Crisiszorg West-Brabant

Hulp bij crisissituaties
24 uur per dag, 7 dagen per week
Bel 0800 - 5099
 

Bij huiselijk geweld

Bel Veilig Thuis op 0800 - 2000
24 uur per dag, 7 dagen per week
Vanuit het buitenland: +31 703119007
www.veiligthuis.nl

Masker 19

Lukt het niet om te bellen? Dan kunt je je als slachtoffer van huiselijk geweld melden bij de apotheek door ‘masker 19’ te zeggen.