Printen

Spelend opvoeden

Spelenderwijs regels en grenzen stellen

Hangen de kinderen de hele dag voor de tv? Draait samen spelen altijd op ruzie uit? Met de ondersteuning van Spelend Opvoeden gaan ze spelenderwijs aan de slag.

Spelen is leuk én leerzaam

Spelen staat voor plezier én spelenderwijs leren kinderen ook ontzettend veel. Praten, denken, luisteren en kijken. Maar ook kleuren benoemen, woorden uitspreken, tellen, dingen onthouden, een potlood vasthouden, opruimen, met andere kinderen omgaan en nog veel meer.

Je leert spelenderwijs regels en grenzen stellen en jouw kind stimuleren. Als ouder weet je niet altijd hoe dit precies moet. Want wat zijn nu leuke, leerzame spelletjes en oefeningen? De spelbegeleidsters van Spelend Opvoeden helpen je graag op weg.

Slimme tips en adviezen

Wil je weten of Spelend Opvoeden ook iets voor jouw gezin kan betekenen? Neem dan contact op met de coördinator Spelend Opvoeden. Samen bespreken we dan hoeveel bezoeken nodig zijn en voor hoe lang. Na drie tot vier weken maakt de spelbegeleidster een speelplan voor jullie. Dit persoonlijke plan geeft slimme tips en adviezen voor de spelvoorwaarden en de doelen. Denk aan: rust en ruimte, concentratie, taal- en spraakontwikkeling, samenspelen en basisvoorzieningen bij bijvoorbeeld de bibliotheek en de peuterspeelzaal.

Contact met Spelend Opvoeden