Printen

Welzijn op Recept

De welzijnscoaches helpen

Heb je (lichamelijke) klachten en wil je graag iets doen om je beter en sterker te voelen? Maar weet je niet hoe? Vraag dan bij jouw huisarts een doorverwijzing naar Welzijn op Recept! Eén van de welzijnscoaches helpt je bij het vinden van een leuke én passende activiteit.

Wat is Welzijn op Recept?

Dingen doen die je leuk of ontspannend vindt, kunnen ervoor zorgen dat je je lichamelijk beter voelt. Bijvoorbeeld door een (nieuwe) hobby te ontdekken, te bewegen of door mensen te ontmoeten. Soms is het lastig om hier alleen mee aan de slag te gaan. Een welzijnscoach helpt je hierbij.

Hoe werkt het?

Welzijn op Recept kan enkel ingezet worden op verwijzing van een huisarts die is aangesloten bij Welzijn op Recept. De huisarts of praktijkondersteuner verwijst je door naar de welzijnscoach.

Wat doet een welzijnscoach?

In één of meerdere gesprekken bespreek je met de welzijnscoach wat je wilt gaan doen. De welzijnscoach weet precies wat er in de buurt te doen is en helpt om een activiteit te vinden die bij jou past. Vind je het fijn dat de coach de eerste keer met je meegaat, dan is dat ook mogelijk. De welzijnscoach helpt en begeleidt jou in het hele proces.

Contact met Welzijn op Recept