Printen

Ben jij de nieuwe opbouwwerker in Gageldonk?

Sinds 2012 wordt er in Bergen op Zoom gewerkt aan het vernieuwen van de wijk Gageldonk-West. Samen met Stadlander en netwerkpartners verbeteren we de leefbaarheid in de wijk. Naast dat er fysiek wordt gebouwd, bouwen we in de wijk samen aan een sterke sociale infrastructuur. Hiervoor zijn we op zoek naar een ervaren Opbouwwerker die aan de slag gaat om de wijk leefbaarder, veiliger en socialer te maken. Opbouwwerker Froukje Nuijten geeft een toelichting.

Unieke samenwerkwijze

“Als opbouwwerker in de wijk Gageldonk ondersteun je bewoners en stimuleer je initiatieven. In de wijk is er een nauwe samenwerking tussen bewoners en het wijkteam. Hierin zijn professionals van de gemeente, Stadlander, de wijkagent en welzijns- of zorgorganisaties aangesloten. Ze hebben een unieke samenwerkwijze die bekend staat onder de naam Zoom-In. Samen gaan ze voor een wijk waarin mensen naar elkaar omkijken en iets voor elkaar kunnen betekenen. Iedereen kan daar een bijdrage aan leveren. In de rol als opbouwwerker ben jij er om die verbinding te maken. Het nieuwe Huis van de Wijk, dat in 2024 geopend wordt, wordt straks jouw nieuwe werkplek!”

Verbinding in de wijk

Froukje is zelf opbouwwerker in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom. “Het leuke aan mijn werk is dat ik een overkoepelende functie heb voor bewoners in de wijk. Vaak komen ze zelf met mooie ideeën en initiatieven. Om deze te realiseren hebben ze net dat steuntje in de rug nodig. Dat kan door hen toegang te geven tot informatie of in contact te brengen met een andere bewoner of partner. Als opbouwwerker zet ik mensen in beweging waarbij ze zelf hun talent ontdekken. Zo draag ik bij aan de betrokkenheid in de wijk en de zelfredzaamheid van bewoners. Als opbouwwerker is het van belang dat je makkelijk contacten legt, interesse toont in mensen, kansen ziet en de verbinding kan maken. Ik kijk er nu al naar uit om kennis te maken met mijn toekomstige collega.”

Vacature Opbouwwerker Gageldonk

Wil je meer weten over de werkzaamheden van een opbouwwerker? Froukje geeft graag een uitgebreide toelichting. Stuur een e-mail naar froukje.nuijten@wijzijntraversegroep.nl.

Spreekt de functie van Opbouwwerker jou aan? Bekijk dan de volledige vacature.