Printen

Binnen deze club zijn we er voor elkaar

Carin Flühr, Marga Horst en Mieke Dietvorst zijn lid van de Solo Actief Samen 50+ club (SAS club) in Bergen op Zoom. Deelname aan deze club betekent veel voor hen. Naast ondersteuning, ondernemen ze samen veel activiteiten. Hierdoor hebben ze iemand om op terug te vallen en staan ze er minder alleen voor.

Carin Flühr was 64 jaar toen ze weduwe werd. Te jong om achter de geraniums te gaan zitten. Daarom sloot ze zich aan Solo Actief Samen 50+ club (SAS club) in Bergen op Zoom. Maandelijks is er een koffieochtend waar de leden elkaar ontmoeten. Daarnaast organiseren ze elke maand een activiteit en is er een filmmiddag. “Binnen de club hebben we begrip voor elkaar en steunen we elkaar. Soms komen er vriendschappen en zelf relaties uit voort.”

Marga Horst is sinds de start in 2006 lid van de SAS-club. “Vanuit de SAS-club ontstaan soms weer nieuwe initiatieven. Spek en Bonen is een mooi voorbeeld daarvan. Het is een toneelgroepje bestaande uit 5 leden die samen zingen en sketches voordragen, zowel Marga als Carin zijn hierbij aangesloten. Weer andere leden hebben samen een fietsclub of eetclub. Voor mij zijn deze activiteiten heel belangrijk. Ik wil niet afhankelijk zijn van mijn kinderen om iets leuks te doen.”

Mieke Dietvorst kwam, via Marga, zes jaar geleden bij de club. Na het overlijden van haar vader had ze meer tijd om zelf dingen te ondernemen. Ze ging kijken bij de SAS-club en voelde zich gelijk thuis. “Als je het leuk vindt om andere mensen te ontmoeten en samen op pad te gaan, kom dan zeker eens kijken. Voor de komende maanden is de planning gereed. In september gaan we met een huifkar op pad, in oktober is er een spelmiddag, november sinterklaas en in december gaan we traditiegetrouw elk jaar dineren bij Non Plus Ultra in Woensdrecht.”

De Solo Actief Samen 50+ club is speciaal bedoeld voor weduwen, weduwnaars en alleenstaanden die behoefte hebben aan gezelschap en verbinding. Elke eerste dinsdagochtend van de maand komen de leden samen bij de Korenaere. De contributie is € 2,50 per maand. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan te sluiten. Ze kunnen vrijblijvend komen kijken.

Wil je ook deelnemen aan een activiteit, cursus of je aanmelden voor de SAS-club. Dat kan! Stuur een e-mail naar activiteiten@wijzijntraversegroep.nl en we nemen contact met je op.