Printen

Campagne ‘Wij zijn het waard!’ geeft inwoners een stem

Twee weken nadat WijZijn, samen met acht partners en bewonersplatforms, een brandbrief heeft gestuurd naar de gemeente, is er nog onduidelijkheid hoe de gemeente het gat van 1,2 miljoen gaat dichten. De situatie is onverantwoord. De meest kwetsbare mensen worden hiermee getroffen. Om hen een stem te geven is in een week tijd een campagne ontwikkeld met één duidelijke boodschap: ‘Wij zijn het waard!’. Lokale partners waaronder Ibizz, Nick Franken Fotografie, iVision en Altorffer Drukkerij staan achter deze actie en hebben kosteloos een bijdrage geleverd om dit mogelijk te maken.

Podium voor inwoners

“Elke dag dat er iemand op een wachtlijst komt staan, is er één teveel. De afgelopen periode hebben we veel inwoners, vrijwilligers maar ook professionals gesproken die niet weten hoe nu verder. Ze zitten met ‘hun handen in het haar’. Met deze campagne bieden we een podium om hun stem te laten horen. Verhalen van mensen, die er allemaal toe doen, die het waard zijn”, aldus bestuurder Ad van Rijen.

Lancering

Tijdens de beeldvormend raadsoverleg op 7 maart is de campagne gelanceerd. Meer dan 40 inwoners en professionals waren aanwezig bij de vergadering. Over het onderwerp Sociaal Domein kregen drie sprekers ieder 5-minuten spreektijd waaronder Ad van Rijen, bestuurder van WijZijn, Lex Staal, Directeur van Sociaal Werk Nederland en Marc van der Steen, bestuurder van woningcorporatie Stadlander. Vanuit verschillende invalshoeken werd het belang om nu te investeren in de sociale basis toegelicht aan de Raad. Bestuurder Ad van Rijen sloot zijn pleidooi af met “Uw inwoners, uw vrijwilligers en uw professionals  zijn het waard, kortom: Wij zijn het waard!”. Dit was tevens het startschot voor de campagne.

Laat jouw stem horen!

De komende periode gaan we de campagne ‘Wij zijn het waard!’ breed uitgedragen op zowel online, als offline kanalen in Bergen op Zoom. We willen inwoners bewust maken van de gevolgen van dit besluit en hen oproepen om deze actie te steunen. Inwoners kunnen op website www.wijzijnhetwaard.nl hun steun betuigen en meer lezen over dit initiatief.

Publicatie BN De Stem
Download artikel