Printen

Doe mee met #YouthGoals Roosendaal!

In september start #YouthGoals Roosendaal weer met een nieuwe ronde voor MDT. MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Dit is een traject waarin jongeren aan de slag gaan met persoonlijke doelen, nieuwe mensen ontmoeten en zich inzetten voor de samenleving. Doe je mee? 

MDT is een landelijk programma en wordt sinds 2021 in Roosendaal uitgevoerd door WijZijn Traverse Groep onder de naam #YouthGoals. Inmiddels hebben al veel jongeren meegedaan aan een regulier traject of aan de zomervariant Summer Experience die in juli plaatsvond. 

Ontdekkingsreis 

Katka Hommel begeleidt jongeren tijdens hun MDT-traject #YouthGoals: “Je combineert een MDT makkelijk met werk of studie, want een MDT duurt 80 uur binnen 6 maanden. Van een paar uur inzet per week tot een paar dagen per week, dat is jouw keuze. Tijdens de MDT krijg je trainingen en begeleiding. Daarnaast doe je nieuwe ervaring op bij een organisatie op het gebied van welzijn, zorg, veiligheid, duurzaamheid, educatie en cultuur. We hebben een groot netwerk van samenwerkingspartners dus we vinden altijd iets wat bij je past. Zo organiseren jongeren bijvoorbeeld sportactiviteiten in de buurt, geven taalles aan nieuwkomers of begeleiden ouderen als buddy. Terwijl je jezelf ontwikkelt, doe je ook iets voor een ander. Kortom: meedoen met MDT is niet alleen gezellig maar het is ook een waardevolle ontdekkingsreis voor persoonlijke ontwikkeling, het vergroten van je netwerk en bij het maken van een studiekeuze.”

Meer informatie 

Speekt je dit aan? Doe dan mee met MDT en ga aan de slag samen met een coach en andere jongeren! Voor de nieuwe ronde worden jongeren tussen de 13 en 27 jaar van harte uitgenodigd om deel te nemen. Meer informatie over het project vind je op www.youthgoalsroosendaal.nl.