Printen

“Door deze training heb ik waardevolle inzichten en handvatten gekregen”

Laura was slachtoffer van huiselijk geweld. Ze was constant op haar hoede om haar man niet boos te maken en probeerde zo ruzies te vermijden. Ze besloot uiteindelijk om weg te gaan bij haar man, samen met haar twee jonge kinderen. De training ‘In je kracht’ heeft haar op weg geholpen.

"Ik had voortdurend het gevoel dat ik op mijn tenen moest lopen. Achteraf had hij altijd veel spijt en was hij extra lief maar dat was vaak maar tijdelijk. Meestal kwam er dan weer een uitbarsting. Ik wist dat ik weg moest, voor mezelf en mijn kinderen. De training 'In je kracht' heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in mijn situatie en ik kreeg waardevolle handvatten. Voor de eerste keer sprak ik vrouwen die in dezelfde situatie zaten en daardoor durfde ik mijn ervaringen te delen, zoals hoe mijn man veranderde van een zorgzame partner in een gewelddadige echtgenoot. Ik besefte dat ik niet alleen was en dit gaf mij kracht.”

Tijdens de training leerde ik waarom grenzen zo belangrijk zijn en hoe ik ze kon stellen. Het gaf me een gevoel van controle terug. Er waren zeker momenten dat ik me overweldigd voelde en dacht dat ik het niet aankon, maar de steun van de andere vrouwen gaf me de kracht om door te zetten. Eén van de meest waardevolle lessen was het belang van zelfzorg. Ik begon weer te schilderen, iets wat ik had opgegeven, en het bracht me innerlijke rust en voldoening. De training heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn herstel. Ik kijk nu vol vertrouwen naar de toekomst."

De training ‘In je kracht’ bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur in Roosendaal. Deelname aan de training is gratis. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met Inwonersondersteuning Roosendaal:
T: 0165 75 00 50
E:
contact@iobroosendaal.nl

Bekijk hier de flyer van de training 'In je kracht!'.