Printen

Een rookvrij leven voor iedereen

Inwoners van arme wijken sterven 6 jaar eerder dan mensen in rijke wijken. Roken is de belangrijkste oorzaak. Het programma - Een rookvrij leven voor iedereen - zet zich in voor een daling in het aantal rokende mensen in kwetsbare wijken, door een integrale lokale aanpak. In de wijk Kroeven in de gemeente Roosendaal gaat dit programma dit najaar van start. Hiervoor zijn we op zoek naar een leefstijlcoach.

Ben jij die enthousiaste professional met een relevant (post) hbo-diploma; bijv. leefstijlcoach, social work en wil je je inzetten voor een gezondere samenleving? Dan is dit jouw kans! 

Bekijk de vacature

Stoppen met roken

Stoppen met roken is moeilijker voor mensen die in arme wijken wonen dan voor anderen. Vaak hebben zij meerdere problemen zoals stress en schulden. De bestaande stoppen-met-roken-hulp helpt vaak niet bij mensen die hiermee te maken hebben. Andere problemen in hun leven worden hierbij vaak buiten beschouwing gelaten en roken wordt teveel als losstaand probleem gezien. Ook is de toeleiding naar hulp voor mensen in arme wijken moeilijk vindbaar. Of niet toegankelijk door o.a. geldproblemen. Als mensen hulp hebben gevonden, sluit het aanbod niet genoeg aan op hun kennis en vaardigheden. Hierdoor haken ze vroegtijdig af.

Met de wijkaanpak ‘Rookvrij leven voor iedereen’ werken professionals en inwoners 2,5 jaar lang samen aan een passende aanpak voor hun wijk. Om inwoners gezond en rookvrij te helpen leven.

Het programma ‘Rookvrij leven voor iedereen’ wordt in de wijk Kroeven in Roosendaal uitgevoerd door de GGD West-Brabant met samenwerkingspartners WijZijn, Huisartsencoöperatie West-Brabant en de gemeente Roosendaal.

Bekijk de vacature