Printen

Groot Succes voor Dag van de Jonge Mantelzorger in Steenbergen

Op 5 juni werd de Dag van de Jonge Mantelzorger groots gevierd in Steenbergen. Jonge mantelzorgers kwamen samen bij Akkermans Leisure and Golf op de Heen voor een actief en gevarieerd programma.

De middag begon met een uitdagend hindernissenparcours waarbij de deelnemers hun voeten niet op de grond mochten zetten. De vier gemengde leeftijdsgroepen, met deelnemers van 8 tot 19 jaar, zorgden voor veel plezier en samenwerking. Na het parcours volgden activiteiten zoals bubbelvoetbal en archery tag, waarbij volop gelachen werd.

Voor de jonge mantelzorgers was het een welkome ontsnapping, een moment om zich geen zorgen te maken over anderen en zelf te genieten. Tijdens gesprekken kwam al snel de wens naar voren voor een vervolgdag. Favoriete suggesties waren een dagje knuffelen met alpaca's of puppy's en een dag shoppen met een persoonlijk shoptegoed. Of deze wensen vervuld kunnen worden, zal nog bekeken worden, maar het enthousiasme en de openheid binnen de groep waren duidelijk merkbaar.

De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue, waarbij enkele jongeren zich ontpopten als ware chef-koks. De begeleiders van WijZijn, SSNB (Sportservice Noord Brabant) en Jij op Tholen werden door de jeugd in de watten gelegd en hoefden zelf niet te bakken; de jongeren namen het roer volledig over.

Deze activiteit maakte deel uit van de nationale “Week van de Jonge Mantelzorger”, maar de volgende bijeenkomst staat al gepland voor 3 juli. Dan zullen de jonge mantelzorgers een bezoek brengen aan Bergen op Zoom. Jonge mantelzorgers uit de Brabantse Wal kunnen zich altijd aanmelden voor activiteiten en ondersteuning.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat ziek is of een beperking heeft. Dit kan bijvoorbeeld een ouder, broer, zus, opa of oma zijn. Als jonge mantelzorger help je mee in het huishouden, doe je boodschappen en zorg je mee voor je familielid. Het is een belangrijke rol, maar het kan soms ook uitdagend zijn.

Ben je nieuwsgierig naar wat wij allemaal doen en te bieden hebben? Neem dan contact met ons op via mantelzorg-stb@wijzijn.nl.