Printen

Inspiratiemarkt voor mantelzorgers

Op zaterdag 3 juni 2023 van 13.00 – 16.00 uur organiseert Mantelzorg Bergen op Zoom een inspiratiemarkt voor mantelzorgers in ’t Fort aan de Bernadettestraat 4 in Bergen op Zoom. Verschillende regionale organisaties informeren en inspireren mantelzorgers uit Bergen op Zoom. Daarnaast staan er kraampjes met lekkere gerechtjes. Op deze dag wordt tevens de jaarlijkse mantelzorgwaardering van de gemeente Bergen op Zoom uitgereikt. In voorgaande jaren was de uitreiking van deze waardering in november. 

In het zonnetje

“De jaarlijkse inspiratiemarkt is voor mantelzorgers een moment om stil te staan en aandacht te hebben voor de rol die zij vervullen. Tevens kunnen ze ervaringen uitwisselen en doen ze nieuwe ideeën op om bijvoorbeeld hun zorgtaken goed te combineren met andere werkzaamheden. Voorgaande jaren was de drukbezochte markt in november. We hebben het dit jaar naar voren gehaald, ook vanwege het seizoen. In het voorjaar is de kans groot dat we mantelzorgers letterlijk in het zonnetje kunnen zetten. Ook kunnen we meer buiten organiseren. Zo is er voor jonge mantelzorgers op het Lourdesplein een leuke activiteit met springkussens. De inspiratiemarkt is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig”, aldus mantelzorgadviseur Eline Kuijlen. Samen met Marloes Rutten en Katja Kley geeft ze invulling aan deze markt.

Nieuwe website

“Ook online willen we mantelzorgers zo goed mogelijk bereiken en informeren. De organisatie lanceert daarom op 3 juni ook een nieuwe website. We denken dat we hiermee de drempel verlagen om in contact te komen met onze organisatie. Natuurlijk zijn we heel benieuwd wat de mantelzorgers hier zelf van vinden.” Kijk voor meer informatie www.mantelzorgbergenopzoom.nl. Mantelzorg Bergen op Zoom is een initiatief van WijZijn Traverse Groep.