Printen

Internationale Vrouwendag in de Broedplaats Langdonk

Op vrijdag 8 maart is het Internationale vrouwendag. Het thema dit jaar is ‘Eén wereld, duizend vrouwen’. Dit thema benadrukt de verscheidenheid én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland en diverse culturen. De vrouwengroep ‘Hart voor hart’ nodigt vrouwen uit de wijk Langdonk op deze dag uit voor een ontmoeting waar verschillende culturen samenkomen. Iedereen neemt wat lekkers mee en er is een modeshow met kleding uit verschillende landen die het verhaal vertelt over de verschillen en overeenkomsten tussen vrouwen uit verschillende culturen wat het thema raakt van Internationale Vrouwendag. De jongste dames uit de wijk zijn ook van de partij en lopen mee in de modeshow.

Delen van ervaringen

De vrouwengroep in Langdonk is op een natuurlijke wijze ontstaan vanuit enkele vrouwen uit de wijk die geregeld samenkwamen. De kracht van dit initiatief is dat het is ontstaan vanuit de mensen zélf. Judith van Gastel en Hibba Alkhamisi van WijZijn ondersteunen hen bij dat wat nodig is. De ene keer is dat bij een activiteit of bij de verbinding maken in de wijk. De Broedplaats is voor deze vrouwen inmiddels een vertrouwde plek geworden waar ze zich thuis voelen en wekelijks samenkomen.

Kennismaken met verschillende culturen

“Het thema van de Internationale Vrouwendag heeft de vrouwengroep geïnspireerd om samen een modeshow te organiseren met vrouwen die ze nog niet kennen. Op Internationale Vrouwendag komen deze werelden nu samen. Deze modeshow is daarmee een unieke manier om culturele verschillen en overeenkomsten te laten zien en te delen”, aldus Judith van Gastel, mede organisator van deze dag. Vrouwen in Roosendaal willen zich graag aan dit soort activiteiten committeren. Zo maken IIlhame Boulmani, Anouska Vos en Martine van Dommele de verbinding op deze dag mede mogelijk.

Verbinding

Hibba Alkhamisi is vrijwilliger bij WijZijn en aanspreekpunt voor de vrouwengroep. “We hebben elkaar in de wijk hard nodig. Het is fijn als je ervaringen kunt delen. Als vrouwen bij elkaar komen geeft dat een hele bijzondere energie. Die energie gaat van hart naar hart. Iedereen neemt wat te eten en te drinken mee. Eten verbindt en dat is ook echt waar. We delen de recepten en genieten van het samen zijn. Er ontstaan aan de tafel vragen die leiden tot activiteiten als computerles en educatie, een  workshop Positieve Gezondheid om jezelf beter te begrijpen, naailes om iets te leren en iets leuks te doen en vrouwenavonden om uitgebreid te vieren wat we willen vieren. Wil je hier meer over weten of een keer komen kijken, dan ben je van harte welkom”.

Contact

Wil je meer weten over de Vrouwengroep neem dan contact op met Judith van Gastel,
judith.vangastel@wijzijn.nl of Hibba Alkhamisi, hibba.alkhamisi@wijzijn.nl.

Voor informatie over de Meidengroep kun je terecht bij Ilhame Boulmani, ilhame.boulmani@wijzijn.nl.