Printen

Join Us Steenbergen op televisie bij Eenvandaag

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelen veel jongeren zich alleen. Zij vinden het lastig om andere jongeren te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Join Us is er voor deze jongeren. In Steenbergen komen zij elke twee weken samen. De programmamakers van Eenvandaag gingen met hen gesprek. Op zaterdag 18 mei kwamen zij live op televisie.

Bouwen aan een netwerk

De bedoeling van de bijeenkomsten van Join Us is dat de jongeren op sociaal gebied zelfredzaam worden, zodat zij hun eigen netwerk kunnen opbouwen en behouden. De jongeren in de groep steunen en helpen elkaar daarbij. De bijeenkomsten worden in Steenbergen georganiseerd door de jongerenwerkers van WijZijn waaronder Dominique Mcnelly en Levi Samson.

Samen oefenen

“Jongeren zijn door allerlei oorzaken eenzaam", vertelt Dominique. "Sociale redenen, omgevingsredenen, sociale vaardigheden die ze nog moeten leren. Het is heel belangrijk om mee te geven dat je niet abnormaal bent als het even niet lekker gaat. In de groep oefenen de jongeren met vertellen over jezelf , over je dag bijvoorbeeld, naar elkaar luisteren en vragen stellen naar aanleiding van wat de ander zegt. Het gaat dus om interesse tonen, luisteren en vertellen.”

In de uitzending komen Farid (22) en Lauren (18) aan het woord over hun ervaringen bij Join Us.

Bekijk de uitzending op de website van Eenvandaag

Bron: Eenvandaag