Printen

Maak vrienden bij Join Us in Bergen op Zoom

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelt 11% van de jongeren zich elke dag erg alleen. Dat zijn zo’n 275.000 jongeren in Nederland. Deze jongeren vinden het lastig om andere jongeren te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Join Us is er vanaf nu ook in de gemeente Bergen op Zoom voor deze jongeren!

Sociaal sterker worden

Join Us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In de gemeente Bergen op Zoom start vanaf 19 juni een groep voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Daarnaast kunnen jongeren tussen de 12 en 18 jaar zich aanmelden voor een groep die later dit jaar start. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Aan de activiteiten van Join Us wordt invulling gegeven door Melissa Akkaya. Melissa is jongerenwerker bij WijZijn Traverse Groep en weet wat er leeft bij deze doelgroep. “In Roosendaal zijn onze collega’s drie jaar geleden gestart met Join Us. Het blijkt dat deze werkwijze heel goed aansluit. Dankzij dit netwerk bloeien jongeren op, maken ze nieuwe vrienden en voelen zij zich zelfverzekerder.”

Kom erbij. Join Us!

Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Je bent van harte welkom! Iedereen twee weken komen de jongeren in Bergen op Zoom op maandag om 18.00 uur samen op het JOC (Wilhelminaveld 96A). Stuur voor meer informatie een e-mail naar melissa.akkaya@wijzijntraversegroep.nl.