Printen

Mantelzorgers in het zonnetje tijdens inspiratiedag in de Gummaruskerk

In een warme en bemoedigende sfeer zijn de mantelzorgers van de gemeente Steenbergen gisteren in het zonnetje gezet tijdens een speciale inspiratiedag in de prachtige Gummaruskerk. Dit jaarlijkse evenement biedt mantelzorgers de kans om even afstand te nemen van hun zorgtaken en zichzelf centraal te stellen.

Dit jaar werd de dag georganiseerd tijdens de nationale "Week van de Jonge Mantelzorger", een bewuste keuze om de koude en regenachtige dagen van november te vermijden. Het evenement, georganiseerd door de gemeente Steenbergen en uitgevoerd door WijZijn, stond in het teken van de methode "Positieve Gezondheid". Deze methode richt zich op het persoonlijke welzijn en de vitaliteit van de mantelzorgers.

De inspiratiedag bestond uit twee dagdelen, gevuld met workshops die speciaal waren geselecteerd op basis van de voorkeuren van de mantelzorgers. De vijf populairste workshops waren een rondleiding door de Gummaruskerk, het Sap-Lab, meditatie, bloemschikken en djembé/percussie. Deze activiteiten boden de deelnemers niet alleen ontspanning, maar ook de kans om nieuwe vaardigheden te leren en lotgenoten te ontmoeten.

Het middagprogramma werd afgesloten met een inspirerende toespraak van wethouder Baali, gevolgd door een gezamenlijke maaltijd. De avondgroep begon hun programma met deze maaltijd en vervolgde daarna met hun gekozen workshops.

"Deze dag is een mooi voorbeeld van hoe wij als gemeente onze waardering tonen voor de onvermoeibare inzet van onze mantelzorgers," aldus wethouder Baali. "Het is belangrijk dat zij weten dat hun werk gewaardeerd wordt en dat er momenten zijn waarop zij even kunnen opladen."

Voor vragen en verdere ondersteuning is WijZijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 13.00 uur via telefoonnummer 0167-750 850 of per e-mail via welzijn-stb@wijzijn.nl.