Printen

Inloop voor wijkbewoners bij Jumbo

Een supermarkt is meer dan alleen een plek om boodschappen te doen. De winkel heeft ook een sociale functie in de wijk. Esther van der Wekke, filiaalmanager bij Jumbo Van Beethovenlaan in Roosendaal, hecht hier veel waarde aan. In gesprek met Najib Bensiali en Mariska van Tilburg van WijZijn, ontstond het idee om in de supermarkt wekelijks een koffiemoment te organiseren voor wijkbewoners. Met dit koffiemoment willen Jumbo en WijZijn buurtgenoten de mogelijkheid bieden om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen. Op donderdag 22 februari gaan ze hiermee starten. Tussen 10.00 en 12.00 uur is iedereen van harte welkom voor een kop koffie en een goed gesprek.

Een kop koffie en goed gesprek

Mariska van Tilburg is coördinator van de inloopvoorziening Koffie & Aandacht die wekelijks op verschillende plekken in Roosendaal wordt georganiseerd. “Met een kop koffie komen we met elkaar in gesprek. Mensen kunnen hun verhaal vertellen, ervaringen delen of er gewoon zijn voor de gezelligheid. Veel mensen kijken er naar uit.”

Ontmoetingsplek

Een inloop in het wijkcentrum is voor veel mensen bekend. Een dergelijke activiteit in een supermarkt is nieuw. De verwachting is dat veel mensen hier gebruik van gaan maken omdat het heel makkelijk is om even aan te schuiven. Daarmee wordt de supermarkt nog meer een ontmoetingsplek. Bij Jumbo komt de koffietafel midden in de winkel te staan en is dus gemakkelijk te vinden. Vanaf 22 februari staat elke donderdag van 10.00 – 12.00 uur de koffie klaar en is er een medewerker van WijZijn die met aandacht luistert.

Wil je meer weten over Koffie & Aandacht? Stuur dan een e-mail naar mariska.vantilburg@wijzijn.nl.