Printen

Praten over hoe je je voelt, is oké

Van 3 t/m 8 juni is het de Week van de Mentale gezondheid. Deze week is onderdeel van een bredere maatschappelijke beweging. Die beweging zorgt ervoor dat het ‘gewoon’ wordt dat we naar elkaar omkijken en oog hebben voor de mentale gezondheid van onszelf en van elkaar. Deze week vragen we aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren. Join Us in de gemeente Bergen op Zoom, Roosendaal en Steenbergen biedt jongeren een plek om hierover te praten.

Bespreekbaar maken

Het bespreekbaar maken van mentale gezondheid en hoe je je voelt, dat is belangrijk. Tijdens de spreekuren in de wijk, maar ook vanuit het jongerenwerk, hebben onze sociaal werkers hier aandacht voor. Door klachten tijdig te signaleren kunnen we op zoek gaan naar oplossingen om weer in balans te komen. Een goede mentale gezondheid zorgt er voor dat je positiever in het leven staat, minder stress ervaart en beter kan omgaan met tegenslagen.

Druk op mentale gezondheid jongeren

We zien dat de mentale gezondheid van jongeren onder druk staat. Veel jongeren vinden het lastig om hierover te praten. De campagne ‘Hey, het is oké’ het ministerie van VWS biedt jongeren handvatten. Thema’s die centraal staan in de campagne zijn prestatiedruk en eenzaamheid. De campagne wil jongeren meegeven dat praten helpt en praten gaat soms makkelijker als je in beweging bent.

Bij Join Us mag je gewoon jezelf zijn

Niet alle jongeren hebben iemand in hun omgeving waarbij zij zich vertrouwd voelen om te praten over hun mentale gezondheid. Deze jongeren kunnen terecht bij Join Us in Bergen op Zoom, Roosendaal en Steenbergen. Bij Join Us organiseren jongeren, samen met jongerenwerkers van WijZijn, leuke activiteiten zodat ze sociaal sterker worden. Iedereen is welkom en je mag gewoon jezelf zijn. De groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd. Zo is er Join Us groep voor jongeren van 12-18 jaar en 18–26 jaar. Jongeren die een keer willen komen kijken, zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op onze website.

Meer informatie en contact Join Us in Bergen op Zoom, Roosendaal en Steenbergen