Printen

ShowVid zamelt geld in voor Living Museum

Een benefietconcert om de horeca in Bergen op Zoom te ondersteunen en muziekbandjes de ruimte te geven, dat was het idee achter ShowVid. De naam verwijst naar COVID, de periode waarin dit initiatief is ontstaan. Inmiddels ziet de wereld er gelukkig anders uit. Toch blijven er genoeg goede doelen over die belangrijk zijn. En dat is waar Selinde Baar van Charity Concerts zich op richt. Vanuit een liefde voor muziek en een passie om anderen te helpen, is op 23 maart 2024 de Extended Edition van ShowVid. Het doel is dit jaar de realisatie van een Living Museum.

Muziekfestijn met positieve impact

Bij ShowVid komt de magie van live muziek samen met een nobel doel. Het jaarlijkse evenement in Bergen op Zoom is een bruisende viering van talent, saamhorigheid en impact. Het is een uniek muziekfestijn wat een positieve impact heeft op de gemeenschap. Selinde is het gezicht achter dit muziekfestijn dat tot stand gekomen is in nauwe samenwerking met Ria Denissen van café het Zwijnshoofd en Sander Woudts. Met behulp van vrijwilligers, de lokale omroep, vrijgevige bands en sponsoren is het Selinde opnieuw gelukt om een 3de editie op poten te zetten met dit jaar een mooi en persoonlijk doel.

Living Museum

"Beeldende therapie is voor mij altijd een belangrijk onderdeel geweest in het werken aan mijn herstel. De professionals van WijZijn en Welkracht hebben mij geleerd dat ik mag gaan staan voor deze passie in mijn leven en heb ik ontdekt hoe ik ook anderen kan helpen om te werken aan hun herstel. Het concept van het Living Museum sluit hier heel goed bij aan. Het is een plek om andere mensen te ontmoeten, om (samen) kunst te maken en om deze te delen. Iedereen is welkom om zijn of haar talenten te komen uiten, te ontdekken, te ontwikkelen en zo te werken aan eigen herstel. Het idee van een Living Museum komt uit New York. In Tilburg is ook een dergelijk initiatief ontwikkeld. Ik zou het mooi vinden als we dit ook naar Bergen op Zoom kunnen halen. WijZijn ondersteunt en faciliteert ons daarbij. Ik ben blij dat de opbrengst ten gunste komt van zo’n mooi project.”

Line-Up 23 maart

ShowVid is op zaterdag 23 maart vanaf 20.00 uur in café het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18 in Bergen op Zoom. Er zijn optredens van Adapted Youth, Maxifusion, RedPrint, The Currents en Midnight Animal. Toegang is € 9,- en de opbrengst gaat naar de ontwikkeling van een Living Museum in Bergen op Zoom. De tickets kun je online bestellen op de website. Vanaf volgend jaar gaat ShowVid verder onder de naam Charity Concerts.

Bestel nu je tickets