Printen

Stagiairs staan in de startblokken

Deze week staan 20 stagiairs in de startblokken om aan de slag te gaan bij WijZijn. De stagiairs zijn afkomstig van de HBO-opleiding Social Work of Pedagogiek. Maandag maakten ze kennis met de organisatie en elkaar en ontvingen ze de nodige voorzieningen waaronder een laptop en telefoon. Vanaf volgende week kun je de nieuwe stagiairs, waaronder Sabine van Loon en Sam Bruijs, tegenkomen in de wijk. Ze kijken er enorm naar uit om in de praktijk aan de slag te gaan.

Foto Links:Sam Bruijs Rechts:Sabine van Loon

‘Ik wil de doelgroep jongeren beter leren kennen’

Sabine van Loon (21 jaar): “Toen ik van de middelbare school kwam wist ik niet goed wat ik wilde gaan doen. Na een jaar Internationale PABO en een kennismaking in de thuiszorg wist ik dat ik graag in een sociale omgeving en met mensen wilde werken. Daarom ben ik vorig jaar begonnen aan de tweejarige HBO Associate Degree opleiding Social Work in Roosendaal. In het eerste jaar heb ik stage gelopen bij een zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier heb ik veel geleerd. Voor het tweede jaar zocht ik een stage in het jongerenwerk bij een wat grotere organisatie. Ik stuurde een bericht naar WijZijn en werd door jongerenwerker Demi van Run uitgenodigd voor een gesprek. Het klikte direct. Ik ga stage lopen bij het JOC, Jongeren Ontmoetingscentrum, in de Josephstraat in Roosendaal. Omdat ik ook in Roosendaal woon, is het werkgebied voor mij bekend. Mijn leerdoel voor komend jaar is om de doelgroep jongeren beter te leren kennen en weten wat er bij hen leeft. Daarnaast kijk ik er ook naar uit om samen te werken met andere organisaties in Roosendaal. Ik sta te popelen om volgende week te starten.”

‘In mijn stage combineer ik het jongerenwerk met Kind en Jeugd’

Sam Bruijs (23 jaar): “Voor mij was de organisatie al bekend. Zes maanden geleden ben ik namelijk in Steenbergen aan de slag gegaan als jongerenwerker. Dat bevalt heel erg goed. Ik vind het leuk om jongeren te motiveren om samen een activiteit te ontwikkelen. Zo heb ik deze zomer samen met het team, politie en BOA's invulling gegeven aan het ‘Jachtseizoen’ in Steenbergen. Bij dit spel probeerden ruim 40 jongeren van 10 tot 23 jaar uit handen van handhaving en politie te blijven en ondertussen drie stempels te verzamelen. Jongeren komen hiermee op een heel andere manier in contact met de politie en BOA’s. Dit jaar rond ik mijn HBO-opleiding Pedagogiek af aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Het was voor mij een logische keuze om mijn afstudeerstage bij WijZijn te lopen. Naast het jongerenwerk in Steenbergen, sluit ik aan bij het team Kind en Jeugd in Bergen op Zoom. Met Britt Koopman van dit team heb ik een prettig contact. Mijn leerdoel voor komend jaar is om ervaring op te doen in de gespreksvoering met ouders en het ambulante werken. Dat heb ik nog niet eerder gedaan.”  

Zowel Sabine, als Sam, zijn enthousiast over de ontvangst bij aanvang van de stage bij WijZijn. Met verschillende interactieve opdrachten zijn ze wegwijs gemaakt. Tot juni 2024 kun je Sabine en Sam en de 18 andere stagiairs tegenkomen in Roosendaal, Steenbergen, Bergen op Zoom en Tholen.

Wil je ook stage lopen bij WijZijn? We hebben nog ruimte voor een stagiair Maatschappelijk werk in Roosendaal.