Printen

Summer Experience voor jongeren

Wat doe jij deze zomer? Wordt het een lange luie zomer of wil jij gezelligheid en impact maken met anderen? Dat kan! Meld je dan aan voor de #YouthGoals Summer Experience.

Deze zomer organiseert #YouthGoals Roosendaal, onderdeel van WijZijn Traverse Groep, iets bijzonders: de #YouthGoals Summer Experience, een zomervariant van Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Jongeren tussen de 14 en 24 jaar uit Roosendaal en omgeving zijn van harte welkom om deel te nemen. Tijdens de #YouthGoals Summer Experience beleven zij twee unieke weken waarin zij toffe activiteiten doen, nieuwe mensen ontmoeten, hun talenten ontdekken en zich inzetten voor de samenleving. Deelnemen is niet alleen gezellig, maar ook waardevol voor persoonlijke ontwikkeling, vergroten van netwerk en bij het maken van een studiekeuze.  

Stijn Roovers is projectmedewerker #YouthGoals en begeleidt jongeren die deelnemen aan een traject MDT: “#YouthGoals is dé ontdekkingsreis voor jongeren die op zoek willen gaan naar de beste versie van zichzelf. Doorgaans vindt een MDT-traject plaats na schooltijd, naast een (bij)baan of in een tussenjaar. Een traject duurt 80 uur en is bedoeld voor jongeren die meer over zichzelf willen leren, nieuwe mensen willen ontmoeten en iets willen betekenen voor de wereld om zich heen. Voor sommige jongeren is een traject lastig te combineren met andere bezigheden, daarom hebben we de #YouthGoals Summer Experience ontwikkeld. Hiermee bieden we in 2 weken een intensieve versie van het gebruikelijke traject. Korter, maar zeker niet minder impactvol!”.

De Summer Experience is gratis en vindt plaats van 24 juli tot en met 4 augustus. Twijfel je nog tussen een bijbaantje en de #YouthGoals Summer Experience? Je krijgt een vrijwilligersvergoeding voor de tijd dat je met Summer Experience meedraait! Meer informatie of aanmelden via www.youthgoalsroosendaal.nl.