Printen

Mantelzorgondersteuning

Tips en adviezen voor mantelzorgers

Mantelzorg, vrijwel iedereen krijgt er in zijn leven mee te maken. Wat betekent dit voor jou en hoe voorkom je dat je overbelast raakt? Mantelzorgondersteuning is er om jou daarbij te helpen.

Wanneer ben je mantelzorger?

Je bent mantelzorger als je langdurig en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon in je omgeving. Dit kan je partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

In balans blijven

Mantelzorgen overkomt je vaak, zonder dat je daar bewust voor kiest. Het kan fijn en vanzelfsprekend zijn om voor je naaste te zorgen. Maar het kan ook veel van je vragen. Dan kan het lastig zijn om jouw grenzen te bewaken en de balans te houden. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met mantelzorg. We kunnen niet zonder. Wel is het belangrijk alert te zijn zodat je niet overbelast raakt. De professionals van mantelzorgondersteuning zijn er om jou daarbij te ondersteunen met gratis advies, tips en activiteiten.

Heb je vragen of behoefte aan meer informatie rondom mantelzorg en dementie? Kijk dan op de website van Alzheimer Nederland: Dementie.nl

Mantelzorgondersteuning in jouw gemeente