- U bevindt zich hier:
- ...
- Nieuws
- De gevolgen van online shaming
De gevolgen van online shaming
Met 'Stukje van mij' geeft zangeres Meau een stem aan een kwetsbare, groeiende groep jongeren. Het nummer kwam deze week online en vertelt over de gevolgen, de schaamte en het schuldgevoel van iemand wiens intieme beeld is doorgestuurd. De gevolgen van online shaming zijn enorm.

1 op de 100 jongeren
Maar liefst 1 op de 100 jongeren is slachtoffer van het ongewenst doorsturen van intieme foto's en online shaming. Het is belangrijk dat jongeren zich meer bewust worden wat ze online delen. Dit nummer en het filmpje zet jongeren daarover aan het denken. Binnen het Jongerenwerk gaan we hierover met hen in gesprek. Wat kun je doen om online shaming te voorkomen? Onderstaand enkele tips.
Wat kun je doen?
- Stuur niet door: Denk na voordat je een filmpje of foto doorstuurt.
- Spreek aan: Zeg er wat van als een ander toch beelden doorstuurt.
- Niet jouw schuld: Gaan jouw beelden toch ongewenst op het internet? Dan is het nooit jouw schuld. En je hoeft je niet te schamen. Praat er over.
- Is er iemand in jouw omgeving die te maken heeft met online shaming? Wil je wel helpen, maar weet je niet zo goed hoe? Kijk op slachtofferwijzer voor do’s en dont’s.
- Online flirten moet voor iedereen veilig, leuk en fijn zijn. Hoe pak jij flirten eigenlijk aan? Check het op seggsy.nl
Bron: KPN