Printen

Doe de mantelzorgcheck!

Tientallen jaren geleden kwam de term ‘mantelzorg’ nog helemaal niet veel voor en nu is het niet meer weg te denken uit onze samenleving. In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend. Op 10 november, de Dag van de mantelzorg, worden zij in het zonnetje gezet.

De mantelzorger is onmisbaar

Wanneer mensen mantelzorg bieden, doen zij dit vrijwillig en onbetaald. Ze geven zorg en ondersteuning aan mensen die dit nodig hebben in hun familie of sociale netwerk. Het is extra zorg die iemand aan een ander geeft en die ook onmisbaar is. Veel zorgprofessionals werken samen met mantelzorgers om goed voor hun patiënten te kunnen zorgen. Iemand die mantelzorger is voor een ander heeft er vaak niet voor gekozen om verzorger te worden. Het overkomt hen door de emotionele band die zij met de zorgdrager hebben. Toch kan de tijd die in het mantelzorgen zit, oplopen tot meerdere uren per week en kan dit zowel mentaal als fysiek zwaar zijn voor de zorggever.

Doe de mantelzorgcheck

Hoe weet je of je mantelzorger bent en wat de impact is op jouw leven? Met de mantelzorgcheck krijg je hier meer inzicht in. Door je hier bewust van te zijn, voorkom je dat je overbelast raakt. De mantelzorgcheck duurt 3 minuten en bestaat uit een paar korte vragen.

Doe de Mantelzorgcheck

Meer informatie of contact