Printen

Rouwbegeleiding

Steun bij verlies

Als er iemand overlijdt die je dierbaar is, zijn mensen in rouw. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen unieke manier. Na zo’n ingrijpende gebeurtenis blijft het een kunst om verder te leven zonder deze dierbare persoon. Rouwverwerking vergt veel van je, zowel lichamelijk als geestelijk. Zorgen voor jezelf is belangrijk. Inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom, Roosendaal, Tholen en Woensdrecht die ondersteuning nodig hebben bij het rouwproces kunnen terecht bij Rouwbegeleiding West-Brabant & Tholen, onderdeel van WijZijn.

Rouwverwerking

De begeleiding wordt verzorgd door ervaren vrijwilligers met veel kennis over het rouwproces en de fasen die jij doormaakt. Ze nemen de tijd om te luisteren en kijken samen met jou hoe je jouw verdriet vorm kunt geven. In kleine, haalbare stappen die passen bij het tempo dat jij aan wilt houden. Voor rouwen staat geen tijd. Ook worden er gespreksgroepen georganiseerd waar inwoners in contact komen met lotgenoten die ook een rouwproces doormaken.

Inwoners kunnen bij Rouwbegeleiding terecht voor:

 • Voorlichting
   
 • Individuele begeleiding
  Wil je individuele begeleiding bij jouw rouwverwerking? Maak dan een afspraak. Tijdens de gesprekken is er veel aandacht voor jouw persoonlijke verlieservaring. Je ontdekt jouw mogelijkheden om het leven opnieuw inhoud te geven.
   
 • Lotgenotengroepen
  Er is niemand die rouw zo goed begrijpt als iemand die het zelf heeft meegemaakt. Daarom organiseren we gespreksgroepen, waarbij lotgenoten met elkaar in contact komen. Onder begeleiding van ervaren en geschoolde vrijwilligers praten we over herkenbare thema’s, die je kunnen helpen om het verlies te verwerken. Er is aandacht voor ieders persoonlijke beleving.

  De gespreksgroepen worden in Roosendaal en Bergen op Zoom georganiseerd door de Rouwbegeleiding West-Brabant & Tholen. In de werkgroep zitten vrijwilligers met diverse maatschappelijke en professionele achtergronden. Er zijn verschillende gespreksgroepen:
 • Herdenkingsbijeenkomsten
  Herdenken helpt om de herinnering aan een dierbare levend te houden. Daarom organiseert Rouwbegeleiding West-Brabant & Tholen herdenkingsbijeenkomsten voor mensen die een dierbare hebben verloren. Tijdens deze bijeenkomsten staan muziek, zang en gedichten centraal. Na de bijeenkomst volgt een belevingsroute die over de begraafplaats is uitgestippeld. De gratis herdenkingsbijeenkomsten vinden jaarlijks plaats eind oktober of begin november bij begraafplaats Zegestede in Roosendaal en crematorium Zoomstede in Bergen op Zoom.

Contact met Rouwbegeleiding